Yrteillä ja Ryvitalla kuorrutettu uunilohi

Yrteillä ja Ryvitalla kuorrutettu uunilohi


Valmistusaika 25 minuutit

Number of Servings: 2


Resepti Ryvita

Tulostettava resepti
Yrteillä ja Ryvitalla kuorrutettu uunilohi
ENERGIA (kcal)
142kcal
RASVA
8.2g
TYYDYTTYNEIDEN OSUUS
1.3g
HIILIHYDRAATIT
3.8g
SOKERIEN OSUUS
1.4g
KUITU
1.5g
PROTEIINI
12.1g
SUOLA
0.11g
  • 100 grammaa kohti
  • Annosta kohti

Ainekset

2 kpl Ryvita Multigrain Rye Näkkileipä

1 valkosipulinkynsi paloiteltuna

Pieni nippu persiljaa

1 sitruuna – ½ kuori raastettuna ja mehustettuna, ½ tarjoilua varten laivoiksi viipaloituna

2 tl oliiviöljyä

2 lohifilettä

2 suurta kourallista salaatinlehtiä

8 kirsikkatomaattia puolitettuina

Menetelmä

  1. Kuumenna uuni lämpötilaan 200 °C (kiertoilmauunissa 180 °C ja kaasu-uunissa asetus 6).
  2. Laita ruisnäkkileivät, valkosipuli, persilja, sitruunankuoriraaste ja hieman suolaa monitoimikoneeseen. Sekoita pulssitoiminnolla, kunnes seos muistuttaa hienorakeista korppujauhoa. Sekoita sitten joukkoon 1 teelusikallinen oliiviöljyä.
  3. Aseta lohifileet uunivuokaan ja peitä ne huolellisesti leivänmuruseoksella. Paista uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes kala on täysin kypsää.
  4. Vispaa kulhossa yhteen toinen teelusikallinen oliiviöljyä, sitruunamehu ja hieman suolaa. Lisää kulhoon salaatinlehdet ja tomaatit ja kääntele, kunnes ne ovat salaatinkastikkeen peitossa.
  5. Tarjoile lohi lautasella salaatin ja sitruunaviipaleen kera.