
Yrteillä ja Ryvitalla kuorrutettu uunilohi
Valmistusaika 25 minuutit
Number of Servings: 2

ENERGIA (kcal)
142kcal
RASVA
8.2g
TYYDYTTYNEIDEN OSUUS
1.3g
HIILIHYDRAATIT
3.8g
SOKERIEN OSUUS
1.4g
KUITU
1.5g
PROTEIINI
12.1g
SUOLA
0.11g
- 100 grammaa kohti
- Annosta kohti
Ainekset
2 kpl Ryvita Multigrain Rye Näkkileipä
1 valkosipulinkynsi paloiteltuna
Pieni nippu persiljaa
1 sitruuna – ½ kuori raastettuna ja mehustettuna, ½ tarjoilua varten laivoiksi viipaloituna
2 tl oliiviöljyä
2 lohifilettä
2 suurta kourallista salaatinlehtiä
8 kirsikkatomaattia puolitettuina
Menetelmä
- Kuumenna uuni lämpötilaan 200 °C (kiertoilmauunissa 180 °C ja kaasu-uunissa asetus 6).
- Laita ruisnäkkileivät, valkosipuli, persilja, sitruunankuoriraaste ja hieman suolaa monitoimikoneeseen. Sekoita pulssitoiminnolla, kunnes seos muistuttaa hienorakeista korppujauhoa. Sekoita sitten joukkoon 1 teelusikallinen oliiviöljyä.
- Aseta lohifileet uunivuokaan ja peitä ne huolellisesti leivänmuruseoksella. Paista uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes kala on täysin kypsää.
- Vispaa kulhossa yhteen toinen teelusikallinen oliiviöljyä, sitruunamehu ja hieman suolaa. Lisää kulhoon salaatinlehdet ja tomaatit ja kääntele, kunnes ne ovat salaatinkastikkeen peitossa.
- Tarjoile lohi lautasella salaatin ja sitruunaviipaleen kera.