Meze-lautanen – punajuuri-fetadippi, persiljaöljy ja musta oliivitahna

Meze-lautanen – punajuuri-fetadippi, persiljaöljy ja musta oliivitahna


Valmistusaika 30 minuutit

Number of Servings: 4


Tulostettava resepti
Meze-lautanen – punajuuri-fetadippi, persiljaöljy ja musta oliivitahna
ENERGIA (kcal)
259 kcal
RASVA
27g
TYYDYTTYNEIDEN OSUUS
4.5g
HIILIHYDRAATIT
1.86g
SOKERIEN OSUUS
1.62g
KUITU
1.58g
PROTEIN
1.66g
  • 100 grammaa kohti
  • Annosta kohti

Ainekset

4 keitettyä punajuurta (keitetty suolattomassa vedessä, 280g)

100 g fetajuustoa

½ sitruunan mehu (20g)

2 rkl extra virgin -oliiviöljyä (25,2g)

½ valkosipulinkynsi hienonnettuna tai raastettuna (1,5g)

2 rkl extra virgin -oliiviöljyä (25,2g)

Pieni nippu persiljaa (8g)

100 g kivettömiä mustia oliiveja

1 valkosipulinkynsi paloiteltuna (3g)

1 rkl extra virgin -oliiviöljyä (12,6g)

Menetelmä

  1. Punajuuridippi: Lisää punajuuri, fetajuusto, sitruunamehu, oliiviöljy ja hieman suolaa monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi soseeksi.
  2. Persiljaöljy: Ryöppää persilja kiehuvassa vedessä 10 sekuntia ja nosta se sitten suoraan kylmään veteen. Kuivaa talouspaperilla ja pilko. Laita öljy, persilja ja hieman suolaa huuhdeltuun monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
  3. Oliivitahna: Laita kaikki ainesosat monitoimikoneeseen, mausta suolalla ja sekoita pulssitoiminnolla karkeaksi tahnaksi.
  4. Tarjoile punajuuridippi, persiljaöljy ja oliivitahna eri kulhoissa thinsien kera. Mukavia herkutteluhetkiä!