
Meze-lautanen – punajuuri-fetadippi, persiljaöljy ja musta oliivitahna
Valmistusaika 30 minuutit
Number of Servings: 4

ENERGIA (kcal)
259 kcal
RASVA
27g
TYYDYTTYNEIDEN OSUUS
4.5g
HIILIHYDRAATIT
1.86g
SOKERIEN OSUUS
1.62g
KUITU
1.58g
PROTEIN
1.66g
- 100 grammaa kohti
- Annosta kohti
Ainekset
4 keitettyä punajuurta (keitetty suolattomassa vedessä, 280g)
100 g fetajuustoa
½ sitruunan mehu (20g)
2 rkl extra virgin -oliiviöljyä (25,2g)
½ valkosipulinkynsi hienonnettuna tai raastettuna (1,5g)
2 rkl extra virgin -oliiviöljyä (25,2g)
Pieni nippu persiljaa (8g)
100 g kivettömiä mustia oliiveja
1 valkosipulinkynsi paloiteltuna (3g)
1 rkl extra virgin -oliiviöljyä (12,6g)
Menetelmä
- Punajuuridippi: Lisää punajuuri, fetajuusto, sitruunamehu, oliiviöljy ja hieman suolaa monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi soseeksi.
- Persiljaöljy: Ryöppää persilja kiehuvassa vedessä 10 sekuntia ja nosta se sitten suoraan kylmään veteen. Kuivaa talouspaperilla ja pilko. Laita öljy, persilja ja hieman suolaa huuhdeltuun monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
- Oliivitahna: Laita kaikki ainesosat monitoimikoneeseen, mausta suolalla ja sekoita pulssitoiminnolla karkeaksi tahnaksi.
- Tarjoile punajuuridippi, persiljaöljy ja oliivitahna eri kulhoissa thinsien kera. Mukavia herkutteluhetkiä!