
Kana-purjo-sienipiirakka rapealla Ryvita-kuorella
Valmistusaika 60 minuutit
Number of Servings: 4

ENERGIA (kcal)
117kcal
RASVA
5.6g
TYYDYTTYNEIDEN OSUUS
2.6g
HIILIHYDRAATIT
5.7g
SOKERIEN OSUUS
1.9g
KUITU
1.1g
PROTEIINI
10.3g
SUOLA
0.15g
- 100 grammaa kohti
- Annosta kohti
Ainekset
1 rkl oliiviöljyä
3 kananrintaa suupaloiksi paloiteltuna (390 g)
1 rkl voita (suolaton)
3 purjosipulia paksuina, pestyinä viipaleina
300 pieniä herkkusieniä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Muutaman timjamin oksan lehdet
50 g vehnäjauhoja
400 ml vähärasvaista maitoa
½ vähäsuolainen kanaliemikuutio murennettuna
150 ml vähärasvaista ranskankermaa
4 kpl Ryvita Multigrain Rye Näkkileipä
1 valkosipulinkynsi paloiteltuna
Muutaman timjamin oksan lehdet
50 g cheddar-juustoa raastettuna
Menetelmä
- Kuumenna uuni lämpötilaan 200 °C (kiertoilmauunissa 180 °C ja kaasu-uunissa asetus 6).
- Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja ruskista kana kaikilta puolilta. Nosta ruskistettu kana pannulta ja laita sivuun odottamaan.
- Lisää paistinpannulle voita ja paista purjoja ja sieniä 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmentyneet.
- Laita kana takaisin pannuun ja lisää valkosipuli, timjami ja hieman suolaa. Paista vielä yksi minuutti.
- Ripottele päälle vehnäjauhot ja paista 2 minuuttia. Lisää sen jälkeen maito ja liemikuutio ja hauduta hiljalleen 3–4 minuuttia, kunnes kastike on paksuuntunut.
- Sekoita joukkoon ranskankerma ja kaada sekoitus piirakkavuokaan.
- Valmista piirakan kuori laittamalla ruisnäkkileivät, valkosipuli, timjami ja suolaa monitoimikoneeseen. Sekoita pulssitoiminnolla, kunnes seos muistuttaa korppujauhoja.
- Sekoita juustoon ja ripottele piirakkatäytteen päälle.
- Laita vuoka uuniin ja paista 25–35 minuuttia, kunnes kuori on kauniin kullanruskea ja täyte kuplii.