Kana-purjo-sienipiirakka rapealla Ryvita-kuorella

Kana-purjo-sienipiirakka rapealla Ryvita-kuorella


Valmistusaika 60 minuutit

Number of Servings: 4


Tulostettava resepti
Kana-purjo-sienipiirakka rapealla Ryvita-kuorella
ENERGIA (kcal)
117kcal
RASVA
5.6g
TYYDYTTYNEIDEN OSUUS
2.6g
HIILIHYDRAATIT
5.7g
SOKERIEN OSUUS
1.9g
KUITU
1.1g
PROTEIINI
10.3g
SUOLA
0.15g
  • 100 grammaa kohti
  • Annosta kohti

Ainekset

1 rkl oliiviöljyä

3 kananrintaa suupaloiksi paloiteltuna (390 g)

1 rkl voita (suolaton)

3 purjosipulia paksuina, pestyinä viipaleina

300 pieniä herkkusieniä

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Muutaman timjamin oksan lehdet

50 g vehnäjauhoja

400 ml vähärasvaista maitoa

½ vähäsuolainen kanaliemikuutio murennettuna

150 ml vähärasvaista ranskankermaa

4 kpl Ryvita Multigrain Rye Näkkileipä

1 valkosipulinkynsi paloiteltuna

Muutaman timjamin oksan lehdet

50 g cheddar-juustoa raastettuna

Menetelmä

  1. Kuumenna uuni lämpötilaan 200 °C (kiertoilmauunissa 180 °C ja kaasu-uunissa asetus 6).
  2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja ruskista kana kaikilta puolilta. Nosta ruskistettu kana pannulta ja laita sivuun odottamaan.
  3. Lisää paistinpannulle voita ja paista purjoja ja sieniä 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmentyneet.
  4. Laita kana takaisin pannuun ja lisää valkosipuli, timjami ja hieman suolaa. Paista vielä yksi minuutti.
  5. Ripottele päälle vehnäjauhot ja paista 2 minuuttia. Lisää sen jälkeen maito ja liemikuutio ja hauduta hiljalleen 3–4 minuuttia, kunnes kastike on paksuuntunut.
  6. Sekoita joukkoon ranskankerma ja kaada sekoitus piirakkavuokaan.
  7. Valmista piirakan kuori laittamalla ruisnäkkileivät, valkosipuli, timjami ja suolaa monitoimikoneeseen. Sekoita pulssitoiminnolla, kunnes seos muistuttaa korppujauhoja.
  8. Sekoita juustoon ja ripottele piirakkatäytteen päälle.
  9. Laita vuoka uuniin ja paista 25–35 minuuttia, kunnes kuori on kauniin kullanruskea ja täyte kuplii.