
Chermoula-kikherneillä koristeltu hummus
Valmistusaika 15 minuutit
Number of Servings: 2

ENERGIA (kcal)
176kcal
RASVA
10.5g
TYYDYTTYNEIDEN OSUUS
1.4g
HIILIHYDRAATIT
11.1g
SOKERIEN OSUUS
0.59g
KUITU
4.1g
PROTEIINI
6.6g
SUOLA
0.01g
- 100 grammaa kohti
- Annosta kohti
Ainekset
1 valkosipulin kynsi (3g)
Kimppu korianteria (4g)
½ sitruunan mehu (20g)
1 tl paprikajauhetta (2,3g)
1 tl jauhettua juustokuminaa (2g)
1 rkl extra virgin -oliiviöljyä (12,6g)
1 rkl valkoviinietikkaa (11,4g)
240g valutettuja kikherneitä (200g hummukseen, 40g koristeeksi)
1 rkl tahinia (18g)
1 sitruunan mehu (40g)
1 rkl extra virgin -oliiviöljyä (12,5g)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna (3g)
Ryvita Thinsejä
Menetelmä
- Sekoita kaikki chermoulan ainesosat monitoimikoneessa ja lisää suolaa oman maun mukaan. Sekoita yksi ruokalusikallinen (20 g) chermoula-mausteseosta koristeeksi tarkoitettujen kikherneiden (40 g) joukkoon. Laita loput jääkaappiin ja käytä kypsennetyn lihan tai kalan maustekastikkeena.
- Valmista hummus sekoittamalla 200 grammaa kikherneitä, tahini, sitruunamehu, oliiviöljy, valkosipuli ja hieman suolaa monitoimikoneessa. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
- Laita hummus tarjoilukulhoon, koristele chermoula-kikherneillä ja tarjoile thinsien kanssa. (Thinsejä ei ole huomioitu ravintosisältötiedoissa)