Chermoula-kikherneillä koristeltu hummus

Chermoula-kikherneillä koristeltu hummus


Valmistusaika 15 minuutit

Number of Servings: 2


Resepti Ryvita

Tulostettava resepti
Chermoula-kikherneillä koristeltu hummus
ENERGIA (kcal)
176kcal
RASVA
10.5g
TYYDYTTYNEIDEN OSUUS
1.4g
HIILIHYDRAATIT
11.1g
SOKERIEN OSUUS
0.59g
KUITU
4.1g
PROTEIINI
6.6g
SUOLA
0.01g
  • 100 grammaa kohti
  • Annosta kohti

Ainekset

1 valkosipulin kynsi (3g)

Kimppu korianteria (4g)

½ sitruunan mehu (20g)

1 tl paprikajauhetta (2,3g)

1 tl jauhettua juustokuminaa (2g)

1 rkl extra virgin -oliiviöljyä (12,6g)

1 rkl valkoviinietikkaa (11,4g)

240g valutettuja kikherneitä (200g hummukseen, 40g koristeeksi)

1 rkl tahinia (18g)

1 sitruunan mehu (40g)

1 rkl extra virgin -oliiviöljyä (12,5g)

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna (3g)

Ryvita Thinsejä

Menetelmä

  1. Sekoita kaikki chermoulan ainesosat monitoimikoneessa ja lisää suolaa oman maun mukaan. Sekoita yksi ruokalusikallinen (20 g) chermoula-mausteseosta koristeeksi tarkoitettujen kikherneiden (40 g) joukkoon. Laita loput jääkaappiin ja käytä kypsennetyn lihan tai kalan maustekastikkeena.
  2. Valmista hummus sekoittamalla 200 grammaa kikherneitä, tahini, sitruunamehu, oliiviöljy, valkosipuli ja hieman suolaa monitoimikoneessa. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
  3. Laita hummus tarjoilukulhoon, koristele chermoula-kikherneillä ja tarjoile thinsien kanssa. (Thinsejä ei ole huomioitu ravintosisältötiedoissa)